Loading...
 

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

O δρόμος για την επιχειρηματική αριστεία περνάει αδιαπραγμάτευτα από την εταιρική υπευθυνότητα. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί βασική παράμετρο τόσο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όσο και του μοντέλου διοίκησης του Δικτύου Εταιρειών της PHARMA GROUP. Στόχος μας είναι, η συστηματικότερη ενσωμάτωση και διαχείριση της Ε.Κ.Ε η οποία έχει σαν πρώτο βήμα τη συμμόρφωση με τους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν τον τρόπο που προωθούμε τα φάρμακα και τα υπόλοιπα προϊόντα μας. Βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η τακτική επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με τις βασικές ομάδες των Ενδιαφερόμενων Μερών μας( πελάτες, συνεργάτες ,εργαζόμενοι, κοινωνία).

1. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το περιβάλλον είναι η κληρονομία του αύριο.
Στην PHARMA GROUP το προστατεύουμε μέσα από ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σύστημα κανόνων περιβαλλοντικής διαχείρισης.

 

 • Σε συνεργασία με τον ΙΦΕΤ συλλέγουμε από τα φαρμακεία κάδους με ληγμένα φάρμακα. Τα φάρμακα αυτά αποστέλλονται στον ΙΦΕΤ για ορθή καταστροφή, καθώς η εναπόθεση τους σε συμβατικούς κάδους θα προκαλούσε σημαντική μόλυνση στο περιβάλλον και στον υδροφόρα ορίζοντα.
 • Με την ENVIROCHEM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., εταιρεία παροχής υπηρεσιών περιβαλλοντικής προστασίας με σκοπό την διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων,  φροντίζουμε για την ορθή και ασφαλή καταστροφή ληγμένων φαρμάκων και παραφαρμάκων. Η διαδικασία αυτή διενεργείται κάθε φορά που συγκεντρώνουμε ικανοποιητική ποσότητα σκευασμάτων στις εγκαταστάσεις μας  και αναλαμβάνουμε αποκλειστικά το κόστος της όλης διαδικασίας.
 • Μέσω της δράσης της εταιρείας ΑΦΗΣ Α.Ε. (Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών), στις εγκαταστάσεις μας έχει τοποθετηθεί ειδικός κάδος συλλογής φορητών μπαταριών. Σε συνεργασία με τα φαρμακεία του δικτύου διανομής μας, συλλέγουμε τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες προς ανακύκλωση με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών, καθώς και τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων.
 • Σε όλο το δίκτυο εταιρειών έχουν αντικατασταθεί όλοι οι συμβατικοί λαμπτήρες με σύγχρονους λαμπτήρες LED. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας καθώς οι λαμπτήρες LED έχουν μεγαλύτερη αποδοτικότητα όπως επίσης και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής .
 • Όλα τα συστήματα κλιματισμού έχουν αντικατασταθεί με κλιματιστικά τύπου inverter. Βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι η οικονομία ηλεκτρικού ρεύματος που προσφέρει. Ανάλογα με τον τύπο της συσκευής αλλά και τις συνθήκες της χρήσης του, μπορεί να εξοικονομήσει από 25% έως 50% ηλεκτρικού ρεύματος συγκριτικά με ένα συμβατικό.
 • Ετήσια ανακυκλώνουμε μεγάλες ποσότητες χαρτιού αλλά και πλαστικού.

2. ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Δίκτυο εταιρειών
PHARMA GROUP επιδεικνύουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στην προώθηση και στήριξη του αθλητισμού. 

 • Από το 2015, η Pharma Group είναι επίσημος χορηγός του πρωταθλητή τένις με αμαξίδιο Γιώργου Λαζαρίδη (www.georgelazaridis.gr), επιβραβεύοντας έμπρακτα την προσπάθεια αυτού του σπουδαίου αθλητή, που αποτελεί πρότυπο για τη νέα γενιά.
 • Από το 2016 και κάθε χρόνο μέχρι σήμερα, η Pharma Group είναι ένας εκ των επίσημων υποστηρικτών του “Ancient Messene Open”. Πρόκειται για το μοναδικό διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο στην Ελλάδα, το οποίο είναι εγκεκριμένο και διενεργείται σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης  (ITF).
 • Το 2021 ο όμιλος επέλεξε να στηρίξει έμπρακτα το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες «ΗΦΑΙΣΤΟΣ». Ο Σύλλογος με έδρα την Πάτρα και έτος ίδρυσης το 2012 έχει έντονη αθλητική αλλά και κοινωνική δράση στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Κάθε χρόνο ο όμιλος Pharma Group επιλέγει να στηρίζει  πολιτιστικές δράσεις που διενεργούνται από φορείς και συλλόγους στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου και δίνει έμπρακτα το παρόν.

 • Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (2018, 2019, 2020)
 • Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (2020)
 • Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας (2020)

Την κρίσιμη αυτή εποχή της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε, ο όμιλος προέβη σε δωρεές υγειονομικού υλικού (Εθνικό Σύστημα Υγείας, Δήμος Καλαμάτας, Δήμος Πατρέων, ΕΚΑΒ Καλαμάτας)  με στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών για τη διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας, ώστε να μείνουμε όλοι ασφαλείς.

Στις αρχές του 2016, μέσα από πρωτοβουλίες των εργαζομένων, συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης που εστάλησαν σε κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Μυτιλήνη.